Toastmasters Iași – prezent la Online Career Day

Pentru persoanele pasionate de online, dezvoltare personală și dezvoltare a carierei, în Iași, s-a organizat la data de 23 mai, la Ateneul Tătărași, Online Career Day, un eveniment care a adus peste 200 de participanți și 6 specialiști care ne-au împărtășit ideile lor.

Emanuel Martoncă  a subliniat importanța inițiativei în domeniul profesional și ideea că viața nu e un drum drept în care avem toți pașii planificați ci mai degrabă o alee în urcare cu uși închise, altele deschise. Cea mai bună strategie de dezvoltare a carierei este let`s do it! așa că nu mai lăsați timpul să treacă pe lângă voi. Actionați!

Andreea Marc ne-a dezvăluit din culisele evoluției personale și impactul pe care l-a avut un pofesor din liceu în dezvoltarea carierei sale. S-a discutat despre beneficiile unei cariere online și frumusețea întrepătrunderii acesteia cu mediul offline.

S-a vorbit și despre ce crede departamentul financiar despre cel de marketing și invers, povești mai amuzante și cât se poate reale ilustrate de Ines Prodan. Lucrurile minunate pe care le face în fiecare zi sunt sprijinite de o organizare “cu coatele pe post-it-uri” și cu prietenoasa aplicație sticky notes.

Gabi Manole a răspuns multor întrebări despre CV-uri: ce să incluzi și ce să omiți într-un CV. Noi, cei care am fost la Online Career Day, vindem un pont: Gabi Manole nu merge pe principiul “nu am nevoie de oameni ghinioniști la mine în firmă!”.

Alina Cojocaru ne-a dezvăluit din tainele construirii brandului personal și din tainele lui “trebuie” și  “de ce”. Așadar principiul e simplu de aplicat pentru sănătatea noastră mentală : nimic nu trebuie, ci doar se preferă să ori este recomandat să. Ne focusăm mai mult pe cum facem lucrurile și nu pe de ce. De ce-ul conduce la cauze și nu la soluții.

Gabriela Zboiu, Toastmasters addicted, cum deseori se recomandă, ne-a oferit o altfel de viziune asupra defectelor care ne enervează la colaboratorii noștri. Viziunea este următoarea: “defectele sunt calități date cu volumul la maxim” și ceea ce putem face este să identificăm acele calități și să alegem doza potrivită. Așadar, acele persoane pe care le considerăm enervante sunt  niște profesori excelenți în viața noastră.

 Și cum altfel se putea petrece un astfel de eveniment decât cu prezența a ceea ce se numește the usual suspects – Toastmasters Iași!

 Mulțumim echipei Online Career Day !

Button Text

About Madalina Martinas

Leave a Reply