Cum sa te trezesti odihnit si devreme?

By June 21 , 2011Discursuri

“Cine se scoala dimineata, departe ajunge!”

 

Cu totii am auzit proverbul acesta, insa foarte putini dintre noi avem o strategie clara pentru
a ne trezi odihniti cat mai devreme.

 

Si cum oamenii de succes au la fel de mult timp la dispozitie
fata de oamenii cu mai putin succes, inseamna ca e foarte important sa ne valorificam timpul cat
mai bine si asta incepe cu un trezit devreme.

 

De asta, vreau sa fiti foarte atenti, pentru ca in continuare o sa va spun din propria experienta, de ce si cum sa te trezesti dimineata devreme.

 

O sa incep cu strategiile care dau gres atunci cand vrem sa ne trezim:

  1. Cea mai comuna greseala este ca presupunem ca daca vrem sa ne trezim cu 2 ore mai devreme decat de obicei, atunci trebuie sa ne si culcam cu 2 ore mai devreme. Suna bine, insa de cele mai multe ori nu functioneaza pentru ca ajungem sa pierdem timp pana adormim.
  2. O alta regula gresita, spune ca trebuie sa te culci si te trezesti la aceeasi ora in fiecare zi. E ca si cum ai avea un ceas cu alarma si dimineata si seara. Asta inseamna ca trebuie sa ne culcam, chiar daca nu ne este somn…si pierdem foarte mult timp, stand treji, pana adormim. Corpul uman nu are nevoie de acelasi numar de ore de somn in fiecare zi.
  3. Si mai exista ideea cum ca trebuie sa ne ascultam corpul si ne culcam sau trezi, atunci cand simtim nevoia. Cel mai probabil se intampla sa dormim mai mult decat este nevoie si astfel pierdem timpul.

Strategia optima de a te trezi, este foarte simpla si cei mai multi oameni de succes fac asta natural. Solutia este sa te culci atunci cand iti este somn (si doar cand iti este somn) si sa te trezesti in fiecare zi, la aceeasi ora, folosind o alarma.

 

Si iata cum:

  1. Daca pana acum, vroiai sau doar incercai sa te trezesti la o anumita ora, pune ceasul sa sune cu cel putin jumatate de ora mai devreme. Daca vroiai sa te trezesti la 7, pune-l macar la 6:30.
  2. Culca-te doar atunci cand iti este somn. La inceput, cel mai probabil te vei culca foarte tarziu si vei fi obosit toata ziua. Insa corpul va regla timpul necesar de odihna si in urmatoarea zi si te vei culca mai devreme.
  3. Daca se intampla sa vrei sa inchizi alarma, ia decizia asta, doar dupa ce ai facut 3 flotari si 3 genoflexiuni sau dupa ce te-ai spalat pe fata.

In concluzie, daca vrei sa te trezesti dimineata, culca-te doar atunci cand iti este somn si trezeste-te la aceeasi ora in fiecare dimineata.

 

Va multumesc!

 

Bogdan Dumitrescu – Organize your Speech

About Bogdan Dumitrescu

Bogdan Dumitrescu Membru Fondator Toastmasters Iași Președinte Toastmasters Iași Project Manager la Toastmasters Trainings Motto: Succesul e inevitabil

Leave a Reply