Gânduri de speaker la Cafeneaua Publică – Paula Drosescu

By September 11 , 2012Stiri

–          Paula, cum a început toată povestea?

Într-o zi m-a sunat Alexandrina Ioana Dinga să mă invite să particip în unul dintre proiectele pe care le dezvoltă Cafeneau Publică. Subiectul propus suna “Cum să ne hrănim sănătos. Influenţa alimentaţiei asupra stării noastre de zi cu zi”. Recunosc, inițial am fost tentată să o refuz, dar după ce am auzit titlul, speakerii invitați (conf. dr.Veronica Mocanu şi Bruno Medicina), cine va fi moderator (dr.Iulian Zonenstain) și locul unde va avea loc evenimentul (Librăria Cărturești – Iulius Mall) chiar nu am mai rezistat primului gând. Am fost invitată în calitate de ”Personalitate ieșeană” ceea ce sună onorant pentru ori cine. Urma să prezint o parte din conceptul pe care doresc să-l promovez în următoarea perioadă – Gândire performantă – și anume pe partea cu aplicații în alimentația și conexiunea alimentației cu emoțiile. 

 –          Care a fost atmosfera evenimentului?

Când am ajuns în Librărie erau, deja, adunați participanți însă mare plăcere a venit în momentul în care Cristina, Emilian și Constantin și-au făcut apariția: au venit cu voioșia, tinerețea și exuberanța lor și parcă într-o facțiune de secundă mi-au transmis-o. Ne-am pus insignele Toastmasters și cei din jur au început să mă întrebe despre ce este vorba…și brusc m-am simțit foarte mândră de aparteneța la această organizație. Sigur că am experiența vorbitului în public și că îmi pregătisem un material, aveam câteva puncte de atins, dar prezența colegilor m-a făcut să îmi fie foarte ușor totul și să mă stimuleze în fi foarte bună. Sincer nu am prezentat ce am pregătit ci pur și simplu ce am simțit în acele momente… 

–          Ce ai putea să ne spui despre locație?

Îmi place foarte mult acel spațiu, mă simt în largul meu acolo, îmi plac cărțile – sunt cele mai bune prietene ale mele – îmi place mirosul de carte combinat cu cel de ceai, îmi place că mai sunt tineri care citesc și care chiar sunt interesați de sănătatea lor, de viața lor, îmi place că există oameni care sunt dispuși să asculte, să împărtășească, tineri care au răbdarea înțeleaptă de a primi sugestii…..Aș defini cu un cuvânt minunat! Să le mulțumim organizatorilor pentru acest cadru minunat!

 –          Alte gânduri pe care ai vrea să ni le împărtășești?

Dacă ar fi să mă întrebi ce am învățat după această prezentare ți-aș răspunde fără stau pe gânduri: am experimentat puterea lui NOI, cei din Toastmasters și pentru asta vă mulțumesc cu drag!

În echipa  Toastmasters Iași activează membri care ne reprezintă cu drag la evenimentele la care participă în calitate de speakeri și nu numai. Noi îi mulțumim Paulei Drosescu pentru susținerea la Cafeneaua Publică!
Mult succes și inspirație în proiectele viitoare, Paula!

About Madalina Martinas

Leave a Reply