Ce are în comun Toastmasters cu pâinea?

By August 28 , 2012Articole

Partea I – The Ice Breaker

– Știi cum mănânci o pâine mare, proaspătă, caldă și frumos mirositoare?

– O tai în felii și mănânci bucățică cu bucățică.

Tradus cuvânt cu cuvânt, Toastmasters devine în limba română maestru în prăjitul pâinii. Defapt noi exersăm să devenim maeștrii în ținutul discursurilor eficiente. În acest articol vom folosi totuși termenul de pâine ca element al unei metafore.

– Cum se procedează la Toastmasters?

– Imaginează-ți că pâinea este compusă din următoarele ingrediente: tremurul glasului, emoții intense, uitarea ideilor pe care voiai să le transmiți, tremurul genunchilor, înroșirea obrajilor și toate calamitățile care ți se pot întâmpla doar ție în momentul în care ții un discurs în fața unui public. Nu ai să poți să arunci pâinea asta și nici nu o să o poți da altcuiva. Este pâinea ta, proprie și personală pe care o vei mânca, sub îndrumarea experților Toastmasters. O dată măncată, pâinea se va transforma în sursa ta de energie pentru discursuri excelente.

–  Care e primul pas?

–  Primul pas e înscrierea în clubul Toastmasters. Fii sigur că de vei urma toate lecțiile vei putea deveni un mâncător de pâine expert, cu certificat și notorietate.

 

–  M-am înscris! Ce urmează?

– Acum tăiem pâinea în mai multe felii. La prima masă vom servi felia denumită The Ice Breaker – aceasta e  responsabilă cu acomodarea cu publicul –  e primul discurs pe care îl vei susține în clubul nostru în calitate de membru și vei vorbi despre tine: întâmplări din viața ta, planuri și vise, povestioare și tot ce îți mai vine în minte. Ai la dispoziție 4 – 6 minute.

Detalii aici: http://www.toastmasters.org/icebreaker

Fii atent căci ești evaluat de fiecare dată când vei mânca o felie din această pâine. Evaluatorii tăi sunt  mâncători de pâine specializați  și îți vor spune cum ai fi putut mânca mai corect și ce ai putea face ca data viitoare să mănânci mai bine. Și la întâlnirile viitoare se pot schimba rolurile, tu poți fi un evaluator.

– Și poate oricine să vină la Toastmasters?

– Da, Toastmasters este un club deschis tuturor persoanelor de peste 18 ani, indiferent de sex, vârstă, rasă, religie etc.

-Unde și când se țin întâlnirile Toastmasters?

-În România vei găsi multe cluburi. În Iași, în fiecare marți, la FEAA, etajul 2, sala B518, orele 20:00. Noi ne întâlnim mai devreme, cu jumătate de oră, pentru că avem atâtea de discutat…și ne face plăcere! Te așteptăm!

—————

Disclaimer: Acest articol nu este despre pâinea propriu-zisă. Cei care au înțeles că la Toastmasters mâncăm sau prăjim pâine sunt rugați să aducă una proaspătă la următoarea întâlnire. Noi vom fi bucuroși să o împărțim și să o mâncăm. Sau să improvizăm un discurs despre pâine 🙂

About Madalina Martinas

Leave a Reply